venerdì 4 marzo 2011

FekondimiMomenti i futjes se spermatozoideve. Sapo futet i pari,e gjithe siperfaqja i nenshtrohet nje depolarizimi qe bllokon futjen e spermatozoideve te tjere...

Bashkimi i 2 gameteve, spermatozoidit dhe vezes, formojne ate qelize qe do i jape jete nje individi ne te ardhmen. Pra, formohet ajo qe quhet zigote. Spermatozoidet, te leshuar bashke me lengun seminal, shkojne nga 40-120 milion/ml. Pasi leshohen ne vagine, levizin me nje shpejtesi rreth 2-3 mm/min . Duhet te pershkojne nje rruge rreth 100-150 mm deri tek tubat e Fallopit ku do te ndodhe edhe fekondimi.


"E qeshura eshte i vetmi ilaç pa efekte anesore"
(Shannon L. Adler)