mercoledì 19 ottobre 2011

0.75

Ne mushkeri, çdo rruaze e kuqe gjaku kalon rrjetin kapilar per 0.75 sekonda dhe futet ne kontakt me dy deri ne tre alveole. Gjate kesaj kohe oksigjeni futet nga alveolet ne rruazen e kuqe dhe dioksidi i karbonit del nga rruzat e kuqe drejt alveoleve. Membrana qe pershkrojne eshte rreth 0.2 - 0.3 mikrometra e trashe.