sabato 4 giugno 2011

Diagnoza e nje Niveli te Tepert te Kortizolit

Konfirmimi i nje niveli te tepert patologjik te kortizolit bazohet ne nje ose me shume se nje nder tre metodat e mundeshme:
Matja e prodhimit total te kortizolit ne periudhen 24 oreshe me matjen e kortizolit te lire urinar ne urinat e 24 oreve, dokumentimi i humbjes se modifikimeve normale ne baze te matjeve te kortizolit te peshtymes ne oret e vona te nates, dhe dokumentimi i humbjes se feedback-ut bllokues nga ana e sistemit hipotalamus-gjendrra pituitare-gjendja mbiveshkore me ane te testit te bllokimit me dezometazon.
(NEJM Nentor 2006)