sabato 13 agosto 2011

Shkaqet e Anemise pas Moshes 65 Vjeç

Rreth 10% e meshkujve dhe femrave ne moshen mbi 65 vjeç mund te jene anemike. Tre shkaqet kryesore jane mungesat e elementeve ushqimore (hekur, vitamine B12 dhe folati) , anemia nga inflamacioni kronik (ndryshe e njohur si anemi e semundjes kronike) dhe neoplazmat sic mund te jene sindromat mielodisplazike, mielomat dhe tumoret hematologjike dhe te indeve.

NEJM Dhjetor 2006