sabato 24 settembre 2011

1 Gram JeteNe javen e tete te shtatzanise zhvillohet trupi dhe gjymtyret.: edhe syte mund te dallohen mire. Kjo date ben edhe ndarjen ndermjet fazes embrionale dhe asaj fetale: fetusi ne kete pike eshte ne gjendje te reagoje ndaj stimulimit rreth gojes duke tkurrur muskujt e qafes dhe duke tkurrur koken ngadale. Kjo do te thote qe muskujt kane fibra nervore: sistemi nervor ka filluar te funksionoje.

Ne kete faze, diferencimi i qelizave ne organet e ndryshme (organogjeneza) eshte shume me e rendesishme se sa rritja ne centimetra: tani kemi nje fetus 23 mm i gjate dhe peshe 1 gram qe flluckon ne barkun ne nenes.