martedì 18 ottobre 2011

Trapianti i Pare me Trake Artificiale

Kryer nje muaj me pare ne Suedi nga italiani Macchiarini.
(ANSA) - ROME 7 KORRIK -  Nje grup kirurgesh te Institutit Karolinska te Stokolmit kane kryer trapiantin e pare ne bote me trake plotesisht artificiale.


Trapianti i Pare i Trakese (foto: ANSA)
Kete e ka njoftuar koordinatori i nderhyrjes profesor Paolo Macchiarini. Trapianti eshte kryer nje muaj me pare me nje organ plotesisht te ndertuar ne laborator duke perdorur materiale te perftuar nga nanoteknologjia. Pacienti, mashkull 36 vjeç qe kishte nje tumor malinj te trakese, eshte ne gjendje te mire dhe parashikohej te dilte nga spitali me date 8 korrik.