domenica 4 dicembre 2011

Nje Gram Jete

Ne javen e tete te shtatzanise zhvillohet trupi dhe gjymtyret: edhe syte dallohen mire. Ne kete date behet edhe ndarja ndermjet fazes embrionale dhe asaj fetale. Fetusi ne kete pike eshte ne gjendje te reagoje ndaj stimujve rreth gojes duke tkurrur muskujt e qafes dhe duke levizur koken. Kjo do te thote qe muskujt kane fibra nervoze: sistemi nervor ka filluar te funksionoje.


Ne kete faze diferencimi i qelizave ne organe te ndryshme (organogjeneza) eshte shume me e rendesishme se rritja ne centimetra: kemi nje qenie 23 milimetra me peshe 1 gram qe flluckon ne barkun e nenes.