venerdì 24 febbraio 2012

Formimi i Kockave

Ne fund te trimestrit te pare dhe fillimit te trimestrit te dyte, fetusi nuk mund te mbijetoje ne menyre autonome, por ka te gjithe sistemet dhe funksionet e avancuara.


Dhembet fillojne te formohen ne brendesi te mishrave te dhembeve, fillojne te rriten thonjte, brinjet dhe vertebrat (rruazat) fillojne procesin e kockimit, proces qe i lejon kerrcit te kthehet ne kocke.

Ne imazhin e paraqitur, kockat me te forta jane ato me te verdha dhe me shume te dallueshme, qe duken sikur jane te ndara njera nga tjetra. Ne te vertete jane te lidhura, por pjesa e padukshme eshte akoma kerrc. Ne kete pike te zhvillimit, fetusi peshon 200 gram.