lunedì 28 maggio 2012

Fytyra e Fetusit

Fytyra e fetusit formohet qe ne periudhen e hershme, qe ne diten e 25 nga fekondimi, kur nga embrioni, qe eshte pak a shume sa nje kokerr fasuleje, shfaqen 3 bulkthe, te emertuar si "harqe brankiale".


 Tek gjitaret do te bashkohen derisa te formojne ballin, fytyren dhe fytin. Vetem pas 6-7 javesh te tjera, fytyra do te marre pamje njerezore: perpara trimestrit te fundit te shtatzanise merr perfundimisht format karakteristike te nje individi.
Ky fetus, ne javen e 21, eshte i gjate rreth 19 centimetra dhe peshon 500 gram: jemi gati ne gjysem te ketij udhetimi...