sabato 13 aprile 2013

Drejt Fundit te Udhetimit


Ekografia eshte nje teknike diagnostike qe bazohet tek ultratingujt qe perdoren per te veshtruar ne brendesi te trupit te njeriut, dhe ne rastin e shtatzanise, ne brendesi te mitres. Ekografia bidimensionale mundeson shikimin be brendesi sikur te ishte nje prerje. Ajo tredimensionale mundesin nje shikim tridimensional te asaj qe ndodh ne brendesi te barkut te nenes. Ketu shihni imazhet e rezonances magnetike te nje fetusi ne javen e 27 i cili eshte pozicionuar per lindje; pas javes se 28, nje femije mund te perballoje nje lindje te hershme.