giovedì 26 settembre 2013

Binjake te Ndryshem


Lindja e binjakeve ndodh ne rreth 1% te shtatzanive dhe binjaket ndahen ne “te ngjashem” (monozigot) ose “jo te ngjashem” (ose dizigot).


Te paret formohen nga nje veze e fekonduar nga nje spermatozoid, ndersa ne rastin e dyte jane dy veze te ndryshme qe fekondohen nga dy spermatozoide. Nderkohe qe dizigotet, nga pikepamja gjenetike, mund ti ngjajne njeri tetri, monozigotet paraqesin dy kopje identike te te njejtit material gjenetik.

"Jeta eshte ajo qe ndodh nderkohe qe je i zene duke u marre me gjera te tjera"
(John Lennon)