giovedì 11 dicembre 2014

FDA Miraton nje Bar te Ri per Trajtimin e Semundjes Gaucher

Ne nje komunikate, Food and Drug Administration lajmeron se miratoi Cerdelga (eliglustat) per trajtimin afatgjate te pacienteve te rritur me semundjes Gaucher tipi 1, nje çrregullim i rralle gjenetik.

lunedì 1 dicembre 2014

Tuberkulozi - Faqja e Pacientit

Cfare eshte tuberkulozi?
Tuberkulozi eshte nje semundje ngjitese qe trasmetohet me ajrin (ang. airborne disease) dhe mund te preke pjese te ndryshme te trupit, megjithese mushkerite jane organet me te prekura. Lajmi i mire eshte qe tuberkulozi mund te parandalohet dhe te kurohet. Lajmi i keq eshte qe tuberkulozi eshte nje nder infeksionet me te zakonshme ne bote dhe prek gati 1/3 e popullates boterore.