martedì 5 gennaio 2016

Ulçerat e Kembes Diabetike [Imazhe Klinike]

(Imazhet nga Jonida Gjoni, infermiere ne repartin e Patologjise, Spitali Rajonal Durres)

Ulçerat e kembes diabetike, shkaktohen nga faktore te ndryshem si ndryshime mekanike ne strukturen kockore, neuropatia periferike dhe semundjet e eneve arteriale periferike me baze ateroskleroze.Plage e Kembes Diabetike - 1

Demtimet e kembes diabetike jane pergjegjese per pjesen me te madhe te shtrimeve per nderlikime te diabetit.

Plaga e Kembes Diabetike - 2

Nje kirurg vaskular ose ortoped duhet te vleresoje te gjithe pacientet me ulçer te kembes diabetike per te vleresuar nevojen e pastrimit, vleresimin e struktures kockore ose rikanalizimin vaskular.

Plaga e Kembes Diabetike - 3


Stadimi i demtimeve te kembes diabetike bazohen ne thellesine e demtimit ne indet e buta dhe kocke.

Plaga e Kembes Diabetike - 4


Humbja e gjymtyreve eshte nje rrezik domethenes ne pacientet me ulçer te kembes diabetike, sidomos nese trajtimi vonohet.

Plaga e Kembes Diabetike

Per me teper informacione rreth ulçeres se kembes diabetike, mund te konsultoni shkrimin e meposhtem:

- Ulçerat e Kembes Diabetike. MjekesiaSot Tetor 2014 [Link]