giovedì 17 marzo 2016

Albumina [Analiza Laboratori]

Vlerat normale
Tek te rriturit: 3.5 – 5 g/dl
Tek femijet: 3.8 – 5.4 gr/dl


Cfare eshte
-          Proteine plazmatike kryesore; ndihmon ne mbajtjen e presionit ozmotik. Reduktimi i niveleve te albumines mund te shkaktoje dalje te lengjeve nga enet e gjakut dhe si pasoje edeme.

Kur reduktohet
-          Nivelet ulen ne raste semundjesh te melcise ose renale, infeksione acute, kequshqyerje, neoplazi malinje, diabet mellitus dhe ne shume patologji te tjera akute ose kronike.

Burimi I Informacionit: Tracey B. Hopkins. Lab Notes. Edicioni Minerva Medica 2007