martedì 6 settembre 2016

Hernia Diskale Cervikale

Paciente e paraqitur per shtrim per nje kuader te riakutizuar pulmonar. Ankohej per dhimbje te forta ne shpatull dhe ne qafe qe dominoheshin ne veshtiresi me ilace kunder dhimbjes. 

MRI e qafes tregon diskopati shumekateshe dhe hernia diskale
(Imazhi: Ilir Halili)

Pas vleresimit te reumatologut u kerkua fillimisht nje radiografi e qafes qe tregoi nje kuader spondiloartroze cervikale dhe me pas vleresimi u plotesua me MRI te qafes qe tregoi nje diskopati shumekateshe dhe hernia diskale me komprimim te radikseve ne nivel C6-7. U rikonsultua nga reumatologu qe keshilloi qafore per imobilizim. Pacientes ju keshillua konsulte neurokirurgu per ndjekjen e metejshme!