mercoledì 19 ottobre 2016

Skolioza ne CT Pulmoni [Imazhe Klinike]

Pacient mashkull, duhanpires, i paraqitur per shtrim per riakuzitim pulmonar. Nder te tjera ne ekzaminimin objektiv evidentohej edhe skolioze torakale.

Gjate shtrimit u kryen ekzaminime imazherike, nder te cilat edhe tomografi te kompjuterizuar (CT) pulmoni per vleresimin e parenkimes pulmonare. 

Imazhi i pare me prerje koronale paraqet menyren se si paraqitet kolona vertebrale dhe skolioza. 

CT pulmoni - Skolioze torakale
(Imazhi: Ilir Halili)

Imazhi i dyte paraqet nje perpunim ne 3D te te njejtit rast. Skolioza mund te jape nje kuader restriktiv ne provat e funksionalitetit respirator.

Perpunimi ne 3D i imazhit te paraqitur me larte
(Imazhi: Ilir Halili)
"Shkenca eshte gje fantastike nese dikush nuk i duhet te fitoje buken e gojes me te"
(Albert Einstein)