giovedì 2 maggio 2019

Kalkuloze e Kolecistes [Imazhe Klinike]

Kolikat biliare dhe kolecistiti jane pjese e semundjeve te rrugeve biliare.  Ato shkojne nga format e heshtura te kalkulozave deri tek format me simptomatike kur guret kalojne ne rruget biliare.

Imazhet e meposhtme tregojne nje kuader CT te nje koleciste me kalkula.

Kalkuloze e Kolecistes. Shigjeta tregon kolecisten me kalkula

Imazhet nga nje tjeter plan, marre nga i njejti rast pacienti ku shihet me qarte kolecista e mbushur me kalkula

"Mund te mos arrini te lexoni shkrimin dhe receten e mjekut, por do te shihni qe faturat i ka te shkruajtura qarte"
(Earl Wilson)