martedì 6 agosto 2019

Elektrolitet ne djerse

Matja e elektroliteve ne djerse sherben per diagnoze te fibrozes cistikeNatriumi
Vlerat normale:  < 70 mEq/l
Anormale:  > 90 mEq/l
Te dyshimta: 70 - 90 mEq/l

Klori
Vlerat normale: < 50 mEq/l
Anormale > 60 mEq/l
Te dyshimte: 50 - 60 mEq/l

Mbledhja e djerses behet pas stimulimit te djersitjes me pilokarpine (intoforeze)
Femijet me fibroze cistike paraqesin vlera te larta te natriumit dhe klorit ne djerse.

Per me teper informacione mbi tematiken lexoni ketu

 "Gjithmone fali armiqte; nuk ka gje qe i merzit me teper"
(Oscar Wilde)