mercoledì 30 maggio 2012

Berlipril 20

1. EMERTIMI I BARIT
Berlipril® 20

2. PERBERJA CILESORE DHE SASIJORE
1 tablete permban 20 mg enalapril maleat.

3. FORMA FARMACEUTIKE
Tableta

giovedì 17 maggio 2012

Hepatiti C

Virusi i hepatitit C (HCV) eshte nje virus qe mund te demtoje melçine. Hepatiti C, semundje e melçise e shkaktuar nga HCV, eshte nje problem boteror dhe çon ne rreth 12.000 vdekje ne vit ne Shtetet e Bashkuara. Rreth 2% e amerikaneve jane te infektuar nga HCV. Mund te jesh i infektuar nga virusi dhe te mos e dish. 

Virusi i hepatitit C shperndahet nga kontakti me gjakun e nje individi te infektuar. Nje analize e thjeshte gjaku mund te tregoje nese jeni te infektuar nga hepatiti C. Rreth 3/4 e personave te infektuar nga HCV zhvillojne nje hepatit kronik. Fatmiresisht, vetem rreth 1/4 e tyre zhvillojne nje demtim te melçise perparues dhe te pakthyeshem.
 
Cirroza

martedì 15 maggio 2012

Nje Pune si Cdo Pune Tjeter , Nje Jete si Cdo Jete Tjeter - Pjesa 1

Anija Ob , me ne bord ekspediten e gjashte te Antarktikut Sovietik, u nis nga Leningradi me 5 nentor 1960. Pas 36 ditesh ne det, ajo leshoi pjese te ekspedites ne akujt e Brigjeve te Princeshes Astrid. Puna e tyre ishte te ndertonin nje baze polare ne Antarktike ne Oazin e Schirmacher dhe te kalonin dimrin atje. Pas 9 javesh, me 18 shkurt 1961, u hap nje baze e re, e quajtur Novolazarevskaya.

lunedì 14 maggio 2012

Identifikohet nje Marker i Ri per Karcinomat e Mushkerise


Nje seri te dhenat shkencore sugjeronin qe gjeni cbx7 ishte nje onkosopresor, mungesa ose mutacioni i se cilit kishte lidhje me shume raste tumoresh malinje. Prova perfundimtare erdhi nga grupi i kerkimit i drejtuar nga Alfredo Fusco, drejtor i Institutit te Endokrinologjise dhe Onkologjise Eksperimentale ne Keshillin Kombetar te Kerkimeve (ita. Istituto di endocrinologia ed oncologia sperimentale del Consiglio nazionale delle ricerche, Ieos-Cnr) te Napolit: puna e tyre u publikua ne revisten Journal of Clinical Investigation.
Qeliza Kancerogjene ne Ndarje