sabato 21 luglio 2012

Toksoplazmoza dhe Sistemi Nervor Qendror


Cili eshte prezantimi tipik i nje infeksioni nga toksoplazmoza ne sistemin nervor qendror?
Toksoplazma eshte nje protozo qe rralle here shkakton semundje serioze ne individet normale. Ne pacientet me infeksion nga HIV ne faze te avancuar, eshte shkaku me i zakonshem i masave fokale te trurit.