sabato 6 aprile 2013

Interesimi i Mushkerive dhe Veshkave nga Lupus Eritematoz Sistemik


Lupusi Eritematoz sistemik (LES) mund te paraqitet me nje interesim pulmonar dhe renal. Interesimi pulmonar ndodh ne 0.5% deri ne 5% te pacienteve me LES. Demtimi alveolar i gjere me hemoragji eshte nder manifestimet me te zakonshme te nje interesimi pulmonar ne keta paciente, nderkohe qe rreth 50% e pacienteve me interesim pulmonar kane hemoftize te dukshme.