venerdì 21 giugno 2013

Te Renurit te Fiket (Sinkope)

Te renurit te fiket, gjithashtu e njohur ne terminologjine mjekesore si sinkope, eshte nje humbje e perkohshme e vetedijes, shpeshhere e shoqeruar me rrezim ose me nje nevoje te forte per tu shtrire, e ndjekur nga nje marrje veteje spontane. Shkaku me i zakonshem i te renurit te fiket eshte nje ulje e perkohshme e fluksit te gjakut ne tru. Perveç rrezikut te demtimit fizik nga rrezimi, zakonisht te renurit te fiket ne vetevehte nuk eshte nje problem serioz i shendetit. Gjithsesi, ndonjehere te renurit te fiket mund te jete shenje e nje çrregullimi te rende, keshtu qe eshte e rendesishme te zbulohet shkaku.

Te Renurit te Fiket

venerdì 14 giugno 2013

Pneumotoraksi si Komplikim i nje AgoBiopsie Polmonare

Pacient mashkull , 72 vjeç, shtrohet ne urgjence per dispne, asteni dhe temperature. Nje radiografi e kryer para shtrimit ne urgjence tregon pranine e nje mase polmonare ne zonen ilare te djathte.