mercoledì 5 marzo 2014

Hemoftiza - Diagnozat Diferenciale


Hemoftiza mund te shkaktohet nga nje sere semundjesh te rrugeve te frymemarrjes, ne veçanti nga bronkiti ose bronkiektazite. Shkaqe te tjera perfshijne karcinomen bronkiale, metastazat nga kancere, karcinoidi bronkial.

sabato 1 marzo 2014

Ne Origjinen e Leucemise Mieloide Akute

Nje mutacion gjenetik i pranishem ne shume klone te qelizave staminale hemopoietike mund te shpjegoje gjysmen e rasteve te perseritjeve (ita. ricadute) ne te semuret ne leucemine mieloide akute. Zbulimi sugjeron qe ato staminale duhet te konsiderohen si shenjester terapeutike qe nga fillimi i semundjes dhe paraqesin mundesine per te vleresuar rrezikun e semundjes ne personat qe mund te kete ate mutacion.