giovedì 22 maggio 2014

Situs Viscerum Inversus [Imazhe Klinike]

Pacient mashkull, 36 vjeç, me origjine kineze, paraqitet ne sherbimin e Endoskopise Torakale per te kryer nje bronkoskopi, i keshilluar nga mjeku qe e ndiqte.  Sjell ne vizion nje radiografi te kryer kohet e fundit.

martedì 6 maggio 2014

Trasfuzionet e Gjakut

Trasfuzionet e gjakut mund te shpetojne jeten. Produktet e gjakut perfshijne gjakun e plote (gjaku me te gjithe perberesit e tij, qe tani perdoret me rralle), paketa te qelizave te kuqe te gjakut (qelizat qe mbajne oksigjenin), trombocitet (qelizat qe lejojne gjakun qe te mpikset), plazma (lengu i gjakut pa qelizat), dhe faktoret e mpiksjes.

Rruazat e Kuqe te Gjakut

giovedì 1 maggio 2014

Aparati Riprodhues Mashkullor dhe Fibroza Cistike

Aparati riprodhues eshte i prekur ne pacientet me fibroze cistike, si tek meshkujt ashtu edhe tek femrat, megjithese pasojat jane te ndryshme.