venerdì 17 ottobre 2014

Ulçerat e Kembes Diabetike

Ulçerat e kembes diabetike jane plage ne kembe qe ndodhin ne personat me diabet, nje gjendje ku nivelet e sheqerit ne gjak jane te larta. Nese ulçera e kembes nuk trajtohet dhe nuk sherohet, mund te infektohet. Duke qene se kjo mund te çoje deri ne prerjen e kembes, parandalimi i ulçerave eshte shume i rendesishem.

mercoledì 8 ottobre 2014

Kokaina dhe Infarkti i Miokardit

Nje histori perdorimi i kokaines mund te shtoje dyshimin e nje infarkti te miokardit ne nje pacient te ri me dhimbje ne kraharor [1]. Kjo gje ndodh shpesh ne departamentin e urgjences duke qene se kokaina perben nje nga substancat e jashtligjshme me te perdorura.