sabato 30 maggio 2015

Anemia nga Mungesa e Hekurit

Trupi i njeriut konservon hekurin ne disa menyra, perfshire riciklimin e hekurit pas shkaterrimit te qelizave te kuqe te gjakut dhe mbajtja e hekurit ne mungese te nje mekanizmi eskrecioni. Gjithsesi, duke qene se nivelet e larta te hekurit mund te jene toksike, perthithja e tij limitohet ne 1 deri ne 2 mg ne dite, dhe pjesa me e madhe e hekurit (rreth 25 mg ne dite) riciklohen nga makrofaget qe fagocitojne eritrocitet e vjeteruar.