mercoledì 10 febbraio 2016

Hipertiroidizmi

Gjendrra e tiroides gjendet ne bazen e qafes, perpara trakese dhe ezofagut. Prodhon hormonin e tiroides, qe ndihmon te rregulloje shume funksione te trupit. Ne hipertiroidizem, tiroidja eshte hiperaktive dhe prodhon me teper hormon te tiroides se sa ka nevoje trupi. Hipertiroidizmi mund te pershpejtoje metabolizmin e trupit tuaj dhe te shkaktoje keshtu simptoma si humbja e peshes, te rrahura te shpejta, djersitje, irritim. Femrat kane me teper mundesi te zhvillojne hipertiroidizem krahasuar me meshkujt, moshat e reja me teper se moshat me te vjetra.