sabato 26 marzo 2016

Menaxhimi i Dhimbjes nga Kanceri: 2 Studime te Randomizuara

Njeri studim sfidon shkallen e OBSH (Organizata Boterore e Shendetsise) per analgjezine, ndersa tjetri sfidon efikasitetin e pregabalin per metastazat kockore me dhimbje.

giovedì 17 marzo 2016

mercoledì 2 marzo 2016

Cistet e Vezoreve ne Pacientet me Fibroze Cistike

Bazuar ne te dhenat nga disa kerkime (qe jane kryer kohe me pare dhe qe nuk jane konfirmuar nga ato me te fundit) prania e cisteve te vezoreve eshte shume frekuente ne fibrozen cistike (FC). Keto lloj cistesh paraqesin nje evolucion anormal te “cisteve folikulare” qe ndodhen normalisht ne vezore dhe qe kane funksionin per te mbajtur qelizat riprodhuese femerore (ovocitet).