mercoledì 18 maggio 2016

Ngjyra Abnormale te Urines

Sa here mund te ndodhe qe nje pacient te paraqitet dhe te thote qe urinen e ka portokalli ose blu ose jeshile? Nuk eshte gje e rralle nje situate e tille, por cfare mund te behet?

mercoledì 11 maggio 2016

Kanceri i Pankreasit [Faqja e Pacientit]

Pankreasi eshte nje gjenderr qe eshte e vendosur thelle ne bark, ne pjesen e pasme te stomakut, prane zorreve dhe perpara shtylles kurrizore. Eshte pergjegjes per prodhimin e lengjeve qe ndihmojne ne tretjen e ushqimit si dhe per prodhimin e hormoneve si insulina (qe rregullon nivelin e sheqerit ne gjak). Kanceri i pankreasit eshte nje semundje serioze dhe shkaktar i rendesishem vdekjesh ne shume vende.