venerdì 30 settembre 2016

Hemorroidet

Hemorroidet jane zgjerime te eneve te gjakut ne zonen anale. Jane pershkruajtur prej shume kohesh ne fushen e mjekesise dhe akoma sot perbejne nje patologji qe ze nje vend te rendesishem ne fushen e kirurgjise.

martedì 6 settembre 2016

Hernia Diskale Cervikale

Paciente e paraqitur per shtrim per nje kuader te riakutizuar pulmonar. Ankohej per dhimbje te forta ne shpatull dhe ne qafe qe dominoheshin ne veshtiresi me ilace kunder dhimbjes. 

MRI e qafes tregon diskopati shumekateshe dhe hernia diskale
(Imazhi: Ilir Halili)