mercoledì 19 ottobre 2016

Skolioza ne CT Pulmoni [Imazhe Klinike]

Pacient mashkull, duhanpires, i paraqitur per shtrim per riakuzitim pulmonar. Nder te tjera ne ekzaminimin objektiv evidentohej edhe skolioze torakale.

mercoledì 12 ottobre 2016

Pankreasi Artificial Merr Miratimin nga FDA

FDA (Food and Drug Administration) miratoi pankreasin artificial. Modeli qe paraqitet, i pari i llojit te vet eshte thuajse sa nje cellular dhe ka marre miratimin per trajtimin e pacienteve me diabet te tipit 1, njohur edhe si diabet i moshave te reja.