lunedì 7 novembre 2016

Sindroma e Vezores Policistike

Sindroma e Vezores Policistike (SVPC) eshte nje semundje e trashegueshme qe prek grate ne periudhen e fertilitetit. Paraqet anomali ne metabolizmin e androgjenit dhe estrogjenit. Crregullimi shkakton ciste te shumta anormale ne vezore dhe keto te fundit nuk prodhojne nje numer normal vezesh dhe nuk i leshojne normalisht. Semundja eshte e pranishme ne lindje por nuk shkakton probleme derisa femra arrin pubertetin.