domenica 4 dicembre 2016

Sindroma e Sjogren

Sindroma e Sjogren-it eshte nje semundje autoimune sistemike qe karakterizohet nga nje funksion i ulur i gjendrrave te peshtymes dhe te loteve. Ne keto gjendrra vihet re nje infiltrat linfocitar, karakteristik i kesaj sindrome. Eshte nje nder semundjet me te zakonshme te indit lidhor. Si pasoje e funksionit te ulur te gjendrrave, shqetesimet qe mund te paraqesin pacientet  jane syte e thare (kseroftalmi) , goja e thare (kserostomi) dhe zmadhim i gjendrres parotide.