venerdì 26 maggio 2017

Aspirimi versus Drenazh Pleural ne Pneumotoraksin Spontan

Pneumotoraksi spontan mund te jete primar ose dytesor kur shkaktohet nga nje patologji pulmonare baze. Ne pergjithsi jemi mesuar qe ne rastet e pneumotoraksit te vendoset drenazh torakal dhe ne raste te vecanta mund te kryhet aspirimi si metode me pak invazive.

domenica 14 maggio 2017

Femije me Trup te Huaj te Gelltitur

Femije 3 vjec, paraqitet ne urgjence pasi kishte gelltitur nje gozhde (nuk ka te dhena me te detajuara). Ne urgjence u krye nje radiografi me kontrast oral qe lokalizonte trupin e huaj ne stomak. Pacienti u vleresua nga endoskopisti dhe nga anestezisti. U krye heqja e trupit te huaj me fibrogastroskopi, nen anestezi totale. Procedura shkoi pa komplikanca.

(Trup i huaj ne stomak)
(Imazhi: Ilir Halili)