domenica 23 settembre 2018

Sindromat Koronare Akute


Me kete emertim pershkruhen nje sere situatash klinike qe kane si pasoje iskemine akute te miokardit (nje sasi e pamjaftueshme gjaku per muskulin e zemres). Ato shkojne nga angina e paqendrueshme deri tek infarktet e miokardit. Kane lidhje me bllokimin e nje ose me shume arterieve koronare (arteriet e zemres) qe ushqejne me gjak, oksigjen dhe ushqime indin e zemres. Kjo sindrome paraqet nje urgjence mjekesore dhe mund te vendose jeten ne rrezik. Nje zbulim sa me i hershem dhe nje nderhyrje sa me e hershme rrit perqindjen e rezultateve pozitive me ane te trajtimeve te duhura.  

sabato 8 settembre 2018

Hipoglicemia - Shenime Klinike

Vlera te glicemise nen 50 mg/dl.
Vlereso shkaqet:
-          Insuline ose terapi te tjera hipoglicemizante
-          Alkoli
-          Infeksione ose sepsi