mercoledì 25 settembre 2019

Infertiliteti Mashkullor [Faqja e Pacientit]

Edhe pse shpeshhere i neglizhuar, paraqet nje pjese te mire te rasteve kur ka infertilitet ne cift.
Flasim per infertilitet si paaftesi per te mbetur shtatzane pas 1 viti marredheniesh seksuale te pambrojtura. Sipas ketij perkufizimi 15% e cifteve paraqesin kete problematike ku ne 30% te rasteve eshte nga faktore mashkullore, ne 35% te rasteve nga faktore femerore, ne 20% te rasteve nga nje kombinim dhe ne 15% te rasteve nuk zbulohet shkaku.

martedì 10 settembre 2019

Sirolimus ne Linfangioleiomiomatoze - Dobite dhe Efektet Anesore

Ne studimet e kryera mbi rolin e Sirolimus ne trajtimin e linfangioleiomiomatozes, eshte pare nje permiresim i funksionit pulmonar, rritje e performances funksionale, dhe cilesise se jetet ne keto paciente. Gjithashtu eshte verejtur nje ulje e volumit te angiomiolipomave, linfangioleiomiomave si dhe versamenteve kiloze.