venerdì 8 novembre 2019

Kanceri i Stomakut

Kanceri i stomakut eshte shkaku i trete i vdekjeve qe kane lidhje me kancere ne bote dhe nje nder me te veshtiret per tu kuruar ne vendet perendimore per shkak se pacientet paraqiten ne nje faze te avancuar te semundjes. Sipas te dhenave te OBSH, ne 2018, kanceri gastrik shkaktoi 783.000 vdekje ne bote.