lunedì 16 marzo 2020

Shtatzania Lindja dhe Gjidhenia ne Paciente COVID-19 Pozitive

Nje publikim ne gjuhen kineze (Zhonghua Bing Li Xue Za Zhi. 2020 Mar 1;49(0):E005. doi: 10.3760/cma.j.cn112151-20200225-00138) pershkruan karakteristikat klinike dhe ekzaminimin histopatologjik te placentes se 3 raste te grave ne shtatzani me nje infeksion nga Coronavirus qe kane lindur me lindje cezariane. 

giovedì 5 marzo 2020

Epidemia dhe Pandemia

Nderkohe qe shperndarja e koronavirusit te ri SARS-CoV-2 eshte ne evolucion te vazhdueshem, te dhenat shpeshhere mbivendosen dhe shpesh jane burime nga fake news dhe informacione te pakontrolluara.

Gjithsesi, ekzistojne burime online me burime te besueshme qe perditesohen ne kohe reale per te ndjekur ecurine e epidemise/pandemise.